V play-off s Humenným zatiaľ 1:1

24.03.2003 Celý región

Stav série I. kola play-off v extralige volejbalistov medzi VK PU Prešov a Chemesom Humenné je po dvoch dueloch nerozhodný. Po piatkovej výhre Humenčanov dok...
Stav série I. kola play-off v extralige volejbalistov medzi VK PU Prešov a Chemesom Humenné je po dvoch dueloch nerozhodný. Po piatkovej výhre Humenčanov dokázali v sobotu domáci vybojovať víťazstvo, ktoré ich ešte udržalo v hre o postup do semifinále. Lepšiu východiskovú pozíciu v sérii, hranej na tri víťazstvá, pred tretím a štvrtým duelom, ktoré sa budú hrať v stredu a vo štvrtok v Humennom, však bude mať Chemes.
VK PU Prešov - Chemes Humenné 0:3 (-22, -22, -25)

PU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek, Váhovský, Soták, Sopko ml. ).
Hralo sa 73 minút, pred 600 divákmi rozhodovali Mokrý a Procházka.

Do play-off vstúpili lepšie vo východniarskom derby hráči Humenného. Podporovaní početnou enklávou svojich priaznivcov v hľadisku zvládli zápas podstatne lepšie po psychickej i hernej stránke, vyrobili oveľa menej chýb než nervózne hrajúci domáci a keď zvládli koncovky všetkých troch setov, pripísali si na konto cenné víťazstvo, hoci neboli favoritmi. Prešovčania sa počas celého zápasu nedostali z herného kŕča a chýbala im osobnosť, akou bol v humenskom drese nahrávač Huba.

VK PU Prešov - Chemes Humenné 3:2 (23, -19, 18, -25, 14)
PU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek, Soták, Váhovský, Hrivnák, Sopko ml. )
Hralo sa 113 minút, pred 500 divákmi rozhodovali Procházka a Mokrý.

Kto očakával pekný volejbal, neprišiel si na svoje, duel však mal veľmi emotívny náboj, nervy pracovali na oboch stranách na ihrisku i v hľadisku, čo malo za následok množstvo chýb. V búrlivej atmosfére začali lepšie domáci, po vyrovnanom priebehu získali prvý set. Humenné však pritvrdilo a spresnilo servis, \"odpálilo\" domácich prijímačov a v druhom sete si postupne vybudovalo náskok, ktorý si bez problémov udržalo. Prešovčanom lepšie vyšiel nástup do tretieho setu, akcie zakončoval predovšetkým Tholt (v zápase 26 bodov) a ujali sa po druhýkrát vedenia. Dráma gradovala vo štvrtom dejstve. Humenčania tesne viedli, Prešov otočil na 18:16, potom po výborných blokoch Chemesu bolo naraz 19:22... V týchto momentoch pracovali emócie naplno, svoje si najmä od hostí po sporných verdiktoch vypočuli aj arbitri. Prešov otočil na 25:24, nepremenil mečbal a Chemes si vynútil piaty set. Dráma pokračovala, stav bol postupne 6:3, 6:7, 10:9, v koncovke sa šťastie definitívne postavilo na stranu Prešovčanov, ktorí si ho však dokázali \"usadiť na chrbát\" aj extrémnou bojovnosťou počas celého duelu.
Richard Vlkolinský (tréner Prešova): \"Kvalitatívne bol lepší prvý zápas, druhý bol predovšetkým bojom. Žiaľ, zopakovali sme niektoré chyby z piatku, mali sme hrať podstatne účelnejšie. Z nervozity plynuli chyby, kto ich v danom momente urobil menej, ten viedol. V závere sme boli šťastnejší. Dôležitý môže byť fakt, že sa nám podarilo vyhrať prvý ťažký tajbrejk v sezóne. Veľmi nám pomohli striedania v 3. a 4. sete, ktorými sme dokázali meniť rytmus hry, hlavná ťarcha je však stále na základnej zostave. \"
 

Vyberte región